سیمینار علمی آنلاین در مورد فرونشست زمین ناشی از استخراج آب ‌های زیر زمینی در پوهنتون پولی ‌تخنیک کابل برگزارگردید.

kpu_admin
سه‌شنبه ۱۴۰۴/۵/۷ - ۱۰:۱۴
سیمینار علمی آنلاین در مورد فرونشست زمین ناشی از استخراج آب ‌های زیر زمینی در پوهنتون پولی ‌تخنیک کابل برگزارگردید.

به منظور ارتقای ظرفیت‌ های علمی و افزایش آگاهی پیرامون چالش ‌های محیط زیستی، معاونیت تحقیقات و مجله علمی پوهنتون پولی ‌تخنیک کابل سیمینار علمی آنلاین را تحت عنوان  فرونشست زمین در اثر استخراج آب ‌های زیر زمینی در مناطق شهری و روستایی افغانستان  برگزار نمود.

این سیمینار با حضور حدود ۵۰ تن از اعضای کادر علمی و محصلان پوهنځی ‌های جیولوجی و معادن و انجنیری آب و محیط زیست به‌ گونه حضوری و آنلاین در تالار آمریت تکنالوژی معلوماتی این پوهنتون دایر گردید.

نجیب ‌الله کاکړ محصل مقطع دوکتورا در پوهنتون پوسدم آلمان و محقق در کمیته ناوری، یافته‌ های تازه تحقیقاتی خویش را در زمینه فرونشست زمین در نتیجه استخراج بی ‌رویه آب ‌های زیر زمینی در شهرها و مناطق روستایی افغانستان ارائه کرد.

بر بنیاد تحقیق ارائه ‌شده رشد جمعیت، تغییرات اقلیمی و نبود زیرساخت‌ های لازم برای مدیریت آب، از عوامل اصلی افزایش استخراج منابع زیرزمینی در کشور به شمار می ‌رود. این روند در شماری از ولایات به ویژه غزنی و کابل منجر به نشست چشم‌ گیر زمین گردیده است. در ولسوالی ده ‌یک ولایت غزنی، میزان نشست زمین در طول هفت سال به ۸.۷۷ سانتی ‌متر رسیده است که عامل اصلی آن استفاده بی ‌رویه از تکنالوژی ‌های مدرن برای زراعت عنوان گردید.

در این تحقیق، رابطه مستقیم میان کاهش سطح آب‌ های زیرزمینی، الگوهای بارندگی و نشست زمین در شهر کابل نیز بررسی شده است.

محترم کاکړ هشدار داد که ادامه این روند بدون مدیریت پایدار منابع آبی می ‌تواند پیامدهای جدی برای محیط زیست و زیرساخت ‌های کشور در پی داشته باشد.

آقای کاکړ همچنین از علاقه ‌مندی خود برای همکاری‌های تحقیقاتی آینده با استادان و محصلان پوهنتون پولی‌ تخنیک کابل خبر دادند.

این سیمینار با استقبال گرم اشتراک ‌کنندگان همراه بود  شرکت ‌کنندگان سوالات متعدد علمی مطرح کرده و پاسخ‌ های قناعت ‌بخش از سوی ارائه ‌کننده دریافت کردند.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۴/۵/۲۵ - ۱۲:۴۶
Background image

محفل خوش ‌آمدید به محصلان جدیدالشمول در پوهنتون پولی ‌تخنیک کابل برگزار گردید.

در این محفل محترم حافظ محمد حامد حسیب معین مالی و اداری وزارت تحصیلات عالی، هئیت رهبری پوهنتون پولی ‌تخنیک کابل، استادان، محصلان و مهمانان حضور داشتند.

نخست مولوی محمد موسی فاروق رئیس. . .

شنبه ۱۴۰۴/۵/۱۱ - ۱۴:۳۱
Background image

کتاب درسی تحت عنوان زندگی خوب به چاپ رسید.

کتاب علمی تحت عنوان "زندگی خوب" اثر ترجمه شده استاد عبدالحلیم حکیمی رسماً به چاپ رسید.

این اثر علمی در ۱۱ فصل و ۵۰۴ صفحه تنظیم شده و به عنوان یک منبع معتبر تحصیلی  برای محصلان تهیه. . .

شنبه ۱۴۰۴/۵/۱۱ - ۱۴:۶
Background image

ورکشاپ معلوماتی در مورد معیارهای تجدید شده تضمین کیفیت در پوهنتون پولی تخنیک کابل آغاز گردید.

این ورکشاپ که به منظور تشریح و توضیح معیار های تجدید شده تضمین کیفیت دایر گردید در آن هئیت رهبری، معاونین، روسای پوهنځی ها، امرین دیپارتمنت ها و استادان اشتراک نموده بودند.

نخست محترم. . .

BACK TO NEWS