مقاله علمی و تحقیقی دو تن از استادان پوهنتون پولی ‌تخنیک کابل در نشریه معتبر "Water Conservation Science and Engineering" با ضریب تأثیر ۲.۲ در ژورنال بین‌ المللی Springer Nature کشور سنگاپور به نشر رسید.

kpu_admin
دوشنبه ۱۴۰۴/۴/۳۰ - ۹:۵۶
مقاله علمی و تحقیقی دو تن از استادان پوهنتون پولی ‌تخنیک کابل در نشریه معتبر "Water Conservation Science and Engineering"  با ضریب تأثیر ۲.۲ در ژورنال بین‌ المللی   Springer Nature  کشور سنگاپور به نشر رسید.

مقاله علمی تحقیقی دو تن از استادان پوهنتون پولی تخنیک کابل هریک نامزد پوهنیار محمد تمیم ابراهیمی و پوهنمل داکتر عبدالحلیم زریاب تحت عنوان ( عامل ‌های کلیدی مؤثر بر منابع آبی افغانستان در شرایط تغییرات سریع اقلیمی ) در ژورنال بین المللی ( Springer Nature) کشور سنگاپور نشر گردید.

 در این مقاله علمی تحقیقی وضعیت نگران ‌کننده منابع آبی افغانستان در نتیجه تغییرات سریع اقلیم، کاهش بارندگی و رشد شهرنشینی مورد بررسی قرار گرفته است. محققان با استفاده از تصاویر ماهواره‌ ای، داده ‌های هایدرولوجیکی و معلومات مربوط به سطح آب ‌های زیرزمینی در ولایات کلیدی مانند کابل، هرات، کندهار و مزارشریف، نشان داده ‌اند که منابع آب کشور به شدت تحت فشار قرار دارند.

نتایج تحقیق نشان می ‌دهد که کاهش بارندگی، پایین رفتن چشمگیر سطح آب‌ های زیر زمینی و کمبود آب ‌های سطحی باعث بروز مشکلات جدی در تأمین آب آشامیدنی و کشاورزی در این ولایات شده است.

نویسندگان مقاله هشدار داده ‌اند که با توجه به آسیب ‌پذیری بالای افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی و ضعف زیرساخت‌ های آبی موجود ادامه این روند می ‌تواند منجر به بحران ‌های آبی و حتی غذایی در آینده ‌ای نزدیک گردد.

این مقاله علمی می ‌تواند به عنوان یک منبع معتبر برای نهاد های دولتی و سازمان ‌های بین ‌المللی در راستای برنامه ‌ریزی و مدیریت پایدار منابع آب در افغانستان مورد استفاده قرار گیرد.

هیئت رهبری پوهنتون پولی‌ تخنیک کابل نشر مقاله علمی اساتید این پوهنتون در ژورنال بین‌ المللی Water Conservation Science and Engineering را یک دستاورد مهم علمی دانسته، آن را نماد ظرفیت‌ های تحقیقی این نهاد می ‌داند و برای اساتید در عرصه‌ های علمی و تحقیقی آرزوی موفقیت‌ های بیشتر دارد.

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۷ - ۱۲:۱۱
Background image

دروس تفسیر و ترجمه قرآن کریم برای منسوبین پوهنتون پولی تخنیک کابل موفقانه خاتمه یافت

دروس «تفسیر و ترجمه قرآن کریم» که به مناسبت ماه مبارک رمضان از سوی امریت دعوت و ارشاد برای منسوبین پوهنتون پولی تخنیک کابل برگزار گردیده بود موفقانه خاتمه یافت.

این دروس با هدف تقویت. . .

شنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۳ - ۱۰:۱۷
Background image

1200تن فارغ ‌التحصیلان سال های 1403-1404 پوهنتون پولی تخنیک کابل به معینیت امور جوانان وزارت اطلاعات فرهنگ جهت کارآموزی معرفی گردیدند

در چارچوب تقویت همکاری‌ های نهادی میان پوهنتون پولی تخنیک کابل، ادارات و وزارت خانه های ستکوری و با هدف ایجاد پیوند مؤثر میان آموزش ‌های اکادمیک و نیازمندی‌ های بازار کار به تعداد 1200. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۰/۲۴ - ۹:۵۵
Background image

بیش از یک هزار تن انجنیر از مقاطع لیسانس و ماستری ‎در سال ۱۴۰۴ هـ.ش از پوهنتون پولی‌ تخنیک کابل فارغ گردیدند

محفلی که به مناسبت فراغت محصلان در پوهنتون پولی‌تخنیک کابل برگزار شد در آن وزیران محترم تحصیلات عالی و عدلیه، رؤسای پوهنتون‌ های مرکزی، رهبری پوهنتون پولی‌تخنیک کابل، استادان، محصلان. . .

BACK TO NEWS

User account menu